top of page
1/7

CRAIG + AMII'S HOUSE

An exciting project for an owner builder, we have created an extension to an existing 1950’s brick house in Warradale.  The clients only request was a light filled extension to allow their house to grow with their family.
We tackled the extension by breaking through the existing house's kitchen wall and extending towards the north creating a large living pavilion that connects a refubished kitchen with a new dining and living space. The living area flows out to a back deck and swimming pool area.


The new living pavilion has a butterfly roof that allows south light to flood the dining space, and gives shaded high level windows to the north, perfect for letting in the precious winter sun.


Alongside the pavilion is a new bedroom with naturally lit ensuite, and laundry.
A new entry has been created to make the existing front room of the house more intimate and a new double car garage and workshop which opens onto the backyard has been placed sympathetically to the rear of the existing house.


External materials are a combination of metal cladding, and brick pop outs that reference the materiality of the existing house and lower the scale of the extension.

 

The result is a delightful re-purposing of the existing house and added value and liveability for years to come, for some very happy, but very tired owner builders.

 

Status:

Construction


 

bottom of page